#
Tiramisu kook
Vaja läheb

• Tiramisu koogipulber
(pakendis 300g taignasegu ja 120 g kreemipulbrit).
• 3 muna
• 50 ml vett (umbes 5 supilusikatäit)

Niisutamiseks:
• 200  ml kuuma vett
• 50 ml konjakit (soovi korral võib ka alkoholi välja jätta)
• 1,5-2 spli lahustuvat kohvi
• 10 tilka mandliessentsi

Kreemi jaoks:
• 450 ml piima
Kaunistamiseks:
• 1 supilusikatäis kakaopulbrit

Keskmine valmistamisaeg:  30 minutit 
Kuidas valmistada

Kook:

Sega munad veega suures kausis. Lisage koogipulber järg-järgult ja segage umbes 4-5 minutit. Määrige anum margariiniga või vooderdage küpsetuspaberiga. Tainas valage koogivormi (25-30 cm). Pange eelnevalt soojendatud ahju (180’C) 25-30 minutiks.

Niisutamiseks:

Lahustage kohv kuumas vees.Pärast jahutamist lisage konjak ja mandliessents. Lõigake küpsetatud ja jahutatud kook pooleks ja niisutage kohvi ja alkoholi seguga.

Kreem:

Valage 450 ml jahutatud piima kõrgesse anumasse, lisage kreemi pulber ja segage 3 minutit. Määrige kreem alumisele kihile ja asetage peale teine kiht. Niisutage teist kihti kohvi ja alkoholi seguga ja määrige peale ülejäänud kreem. Asetage kook külmikusse ja hoidke jahedas vähemalt 3 tundi.

Enne serveerimist raputage peale kakopulbrit.