#
Maitsekartulid Olle Viineritega
Vaja läheb

• Olle viinerid
• Värske kartul
• Küüslauk
• Oliiviõli
• Sool
• Rosmariin
• Kurk ja tomat serverimiseks

Keskmine valmistamisaeg: 1 tund.
Kuidas valmistada

Eelsoojenda praeahi koos panniga 200 kraadi juurde.
Pese kartulid korrralikult ära ning tükelda need u 1 cm paksusteks pikkadeks ribadeks.
Pane tükeldatud kartulid umbes 5-10 minutiks külma vette ligunema. Ajal mil kartulid ligunevad,
lisa pannile piisavalt õli, et kogu pann oleks umbes poole cm paksuselt kaetud.
Tükelda 3-4 küüslauguküünt väikesteks tükkideks ning lisa tükid õli sekka. Lisa segu sisse ka rosmariini ning pruunista küüslauk madalal tulel.

Kalla kartulitelt vesi ära ning kuivata need korralikult köögipaberiga ära. Lisa kartulitele küüslaugu, rosmariini ja õli segu ning sega korralikult. Kalla kõik praepannile ning pane u 40-50 minutiks praeahju (senikaua, kuni kartulid on kuldpruunid). Umbes 30ndal minutil lisa kartulite peale viinerid. 

Serveeri koos värske tomati ja kurgiga.